Befogad eller inte befogad rädsla

 Islam ska förbjudas enligt danska extremhögerpartiet Stram Kurs. Svenska extremhögern applåderar. Och även i övrigt balanserade människor i min vänkrets anser att islam är det ”största hotet” mot svenska samhället. 

Islam har funnits sedan 600-talet och har, så vitt jag vet, aldrig under dessa 1400 år utgjort något hot mot svenska samhället. 1,3 miljarder människor bekänner sig till islam. 

Liksom i alla andra religioner finns det inom islam en skala av extremister och sekulerade. Precis som i kristendomen, hinduismen och andra religioner. Förövrigt dyrkar också kristna en straffande, ogin, långsint och auktoritär gud som förbjuder andra gudar än han själv. Alltså rena diktaturfasoner. 

Sekulariseringen är så stark idag att den är en effektiv motkraft mot allehanda absurda religionsutövningar. 

Så rädslan för islam är obefogad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Befogad är däremot rädslan för vad vi människor gör mot naturen och klimatet. Våra livsbetingelser ligger under kraftigt hot. Utan rent vatten och ren luft finns vi inte. 

Så rädslan för klimatet är befogad.

Men det är aldrig högerns bekymmer och definitivt inte extremhögern. Klimatfrågan är bara en PK grej för att skrämma upp oss människor. Det är bara att tuta på och köra vidare. 

En lösning för de islamrädda. Gör inget åt klimatet. Låt jorden översvämmas och samtidigt torka ut. Det kommer att ge massdöd bland islam-trogna. Ops!! även bland kristna. 

Men det kan det vara värt. 

Kommentarer inaktiverade.